top of page
  • Writer's pictureOffice Fairyland

38歲流產過2次 而終於成功懷孕

我38歲,流產過2次 第1次空心胎 第2次8週冇左心跳,而我終於成功,昨日BB成功開刀出世了!! 6磅6 !!第一個想whatsapp多謝你地FAIRYLAND,你地呢大半年一直有發信息關心我,但我一日未生BB一日都唔敢覆你地,而家平安出世才發呢個平安信息比你地:)

我之前2次流產,曾經入過小產同路人group,最後都係退左群….

.因為越睇越絕望…..好多人話係基因問題,但我同先生去醫院CHECK過兩個基因都正常,

婦科係話我卵子少同弱。有朋友介紹我來FAIRYLAND做小產後調理,開頭冇諗過再懷孕⋯⋯

當時㨂左內分泌 同埋卵巢臀部療程,你地好細心 淨係講左我身體狀況同需要D咩。

有聽你地話乖乖咁跟清單戒飲甜野同飲多左湯水,冇做其他野,所以好肯定你地幫左我!!做第二個月我CHECK LH指數已經比以前好左,而做左五個月我就有左!!!!!真係唔敢同人講,好驚好似以前咁再次小產!仲買部胎心機,日日返去聽住BB心跳,照結構見到一切安好先放下心頭大石!!

而家BB出世啦,終於可以講返所有野你地聽!! 唔好介意我咁長篇同埋咁耐冇搵你地!! 我遲D再返黎搵你地做返療程


想鼓勵下其他小產媽媽,同路人,不用怕,我可以 你都可以


== === =

收到一大段文字,我們同事都感到突然,原來是天大喜訊啊哈哈祝福客人同小朋友都健康快樂!感動客人對我們的感激,鼓勵我們同事繼續努力,同時都讓我們有多一個故事分享比各位計劃懷孕的媽媽們!一齊努力!不要失去信心,終會有成果的


Fairyland知道你們已經嘗試了很長時間,但還是未能如願以償。這段時間充滿了失落、無助和沮喪,但我相信你們是堅強的,也相信你們的夢想一定會實現。 有時候,生命的道路並不總是順遂的,但不代表就要放棄。重要的是,你們並不孤單,身邊有很多人支持你們,包括我們!請繼續保持堅強、勇敢和希望,我們一起期待著那一天的到來! 祝福你們,加油!

Comments


bottom of page