有好消息啦!由備孕到確定 懷孕 都係七個月的時間,由3月中旬開始 黎到Fairyland ,做賀爾蒙調理,食葉酸,沒想到11月就檢查出懷孕了,都好驚喜哈哈!畢竟我們以為至少一年吧~

下面就總結了一些小經驗給大家,希望其他備孕媽媽都早日好孕啦!

懷孕 小貼士:

第一:戒煙戒酒減咖啡

為了寶寶的健康,從開始備孕之後就全部推飯局,加上疫情好多時都喺屋企煮,Fairyland的姐姐都有教我食咩會對備孕比較好!本身我一日一兩杯咖啡,佢哋成日勸我飲少啲😂最後都有減的,當然我本身都無煙酒習慣,如果有就最好戒左佢啦。

第二:護理+調理

我經期一直都唔準,由三月開始調理,除咗有睇中醫,仲有不停做子宮同卵巢的護理,另外加了導入賀爾蒙,由五月開始我的經期已經去左40日cycle,明顯地血量多咗好多!真係好肯定護理有幫助到!最後10月頭的經期,真係好似返返去10幾歲嗰種感覺,啲血好鮮色,冇經痛!之後11月就驗到中咗獎啦!

第三:養成正常的生物鐘,少熬夜!

我之前因為工作成日熬到很晚,想要懷上寶寶,有個健康的身體是首要任務,所以這半年都十點後唔玩電話,準時十一點瞓!

第四:保證三餐營養均衡

我主要都係補充葉酸、膠骨原和其他綜合維他命,葉酸同膠骨原都是建議提前半年就可以開始吃了,不僅可以減輕早孕不適,降低胎兒神經,管畸形的風險,還能幫助胎盤發育,由備孕開始到產後都要好好補充!

希望我嘅經歷可以比到大家少少方向👍🏻
祝各位JM都早日成功!

以上是Fairyland客戶計劃懷孕成功個案分享
如果你在備孕路上有疑問想搵人幫手,歡迎與我們聯絡^^

了解計劃懷孕 請按以下連結:bit.ly/3H8Lgeq

或 Whatsapp +852 6996 2626

相關文章:多囊卵巢客戶成功懷孕見證 – Fairyland 計劃懷孕